FÖRELÄSNING

               Fejkmaten - hur påverkar socker och ultraprocessad mat våra kroppar

Vi har lagt mycket energi på att debattera hur många ägg vi kan äta och hur farligt potatis egentligen är. Samtidigt har maten vi köper i butiken genomgått en fullständig förvandling. Det är som att en plastikkirurg har satt kniven i de ursprungliga råvarorna och gett dem ett helt nytt ansikte. De bryts ner till sina minsta beståndsdelar och blandas med aromer, färgämnen och förtjockningsmedel innan de kläs i en säljande förpackning. 

Under föredraget Fejkmaten presenterar Ann Fernholm en unik lista över de vanligaste ingredienserna i vår mat, där över hälften utgörs av socker, tillsatser och andra ultraprocessade ämnen. Hon berättar också hur dessa ingredienser - framförallt det tillsatta sockret - hur det påv erkar kroppen   

 

                                          TISDAG 26 APRIL  KL. 18:30 - 20:00

                                                      Strömastad Gymnasium

                                                                 Pris 300 kr 

                                            Biljetter säljs via www.billetto.se